Природа, традиция и съвременен комфорт

 • Вилно селище „Свети Илия“ ни позволява да се потопим в безвремието на традицията и магията на планината. Идеята за “забавено възприятие“ на света ни насърчава да преоткрием спокойствието и щастието в простите неща от живота.

  Комплексът е разположен в полите на Плана планина в близост до с. Алино, община Самоков, на броени километри от Столицата.

  Проектиран в духа на традицията „Свети Илия“ предлага всички съвременни удобства – просторни домове със собствен двор, сигурност и комфорт в затворен тип комплекс, условия за туризъм в близост до природни и исторически забележител-ности.

  Във вилното селище има православен храм, както и клубна къща за събирания, релакс и развлечение на гости и обитатели на комплекса.

За проекта

 • Благоприятствано от наклона на терена, алейната мрежа и разположението на сградите, къщите са отворени към панорамните гледки, които открива Плана планина и същевременно са с южно изложение. Във функционално отношение вилите са сходни като разпределение, като условно са дефинирани три типа вили с различна големина – с две, три и с Вила „Яна“ – с четири спални, Вила „Карина“ – с три спални и Вила „Eлена“ – с две спални.

  Къщите са разположени в общ имот, но за всяка една от тях е дефиниран прилежащ двор, който дава усещане за уединение на всяка семейна вила.

  Къщите са проектирани в традиционен български стил и са изцяло съобразени със по-суровия планински климат, без прекомерно остъкляване.

  Първото ниво на еднофамилните къщи поставя акцент  върху дневната зона и непосредственият контакт с двора. Простор и величествена гледка предлагат уютните тераси под чардака на втория етаж, както и двороните пространства.

очакваме ви
+359 888 880 080

София, България, 1000